چرا حمایت از کالای ایرانی و تولید داخلی

يکشنبه 30 تير 1398
14:40
admin

اساسا چرا باید از کالای داخلی حمایت کرد؟ این پرسش جواب های متعددی خواهد داشت که مهمترین آن اشتغال زایی برای مردمان همین سرزمین است. با توجه به اقتصاد بر پایه نفت که خواه ناخواه گریبان گیر کشور است و کاهش قیمت این محصولات، مسلما در واردات کالاها با مشکل نقدینگی مواجه خواهیم شد. دریافت وام از بانک های جهانی نیز در صورت ممکن بودن، در حال حاضر جز گزینه های مورد قبول نیست. با وجود سیاست های قدرتهای غربی و شرقی، بر ضد منافع ملی ایران، امکان بروز تحریم های جدید در هر زمان وجود دارد. در چنین شرایطی فرض کنید، منابع کشور صرف تولید و فراوری منابع معدنی شده باشد و قیمت تمام شده این محصولات به گونه ای باشد که دیگر خام فروشی این محصولات به صرفه نباشد. برخی از محصولات داخلی توان رقابت با نمونه های خارجی خود را دارند. حمایت از کالای ایرانی نباید فقط به شکل شعار درآید
.
تاریخ انتشار : 1397/4/11 بازدید : 1187 منبع : techrato.com ,
آیا حمایت از کالای ایرانی برای مصرف کننده اولویت دارد؟ آیا کالای ایرانی توان رقابت با نمونه های مشابه خارجی را دارد؟ آیا تولید کالای داخلی به صرفه است؟ آیا خودکفایی کامل کشور در تولید کالا ممکن می شود؟ در سال ۹۷ که سال حمایت از کالای ایرانی نامیده شده است، بیشتر به این موضوع می پردازیم. در سال حمایت از کالای ایرانی به بررسی آمارهای رسمی منتشر شده از گمرکات رسمی کشور پرداخته ایم. تحلیل های ارائه شده در این مطلب نیز تماما بر اساس اطلاعات مورد تایید جامعه علمی کشور بوده که در این مقاله گنجانده شده است.

چرا حمایت از کالای ایرانی اهمیت دارد؟
اساسا چرا باید از کالای داخلی حمایت کرد؟ این پرسش جواب های متعددی خواهد داشت که مهمترین آن اشتغال زایی برای مردمان همین سرزمین است. باید برای جامعه جویای کار این مملکت فکری کرد و مطمئنا حمایت از تولید داخلی و خرید کالای ایرانی می تواند حرکت مثبت و روبه جلویی باشد. اما یک نکته بسیار حائز اهمیت است. حمایت از کالای ایرانی نباید فقط به شکل شعار درآید، این موضوع زمانی نتیجه بخش خواهد بود که در عمل دیده شود. اجازه دهید تا ابتدا به سراغ صادرات کشور برویم و بعد به واردات کالا در سال ۹۶ بپردازیم. نتیجه نهایی جالب توجه خواهد بود.

کمترین و بیشترین میزان صادرات غیر نفتی ایران به کدام کشورها بوده است؟
بیشترین میزان صادرات ایران به لحاظ ارزش قیمتی، به کشور چین بوده است. مبلغی بیش از ۳.۷ میلیارد دلار، جایگاه چین را در مبادلات ایران آشکار می کند. با نگاهی به جزئیات کالاهای صادر شده، زوایای پنهان این میزان صادرات به چین نیز روشن می شود. قسمت عمده کالاهای صادر شده به چین را مواد خام معدنی شامل می شود. البته، تمام کالاهای صادر شده از ایران به چین، از این دست محسوب نمی شوند. مقدار ۲ تن زعفران به صورت فله و حدودا دو میلیون دلار انواع کف پوش نیز، در سال گذشته به چین صادر شد.

لزوم حمایت از کالای ایرانی
جایگاه بعدی صادرات ایران، کشور عراق است. ارزش کالاهای صادر شده به عراق، بیش از ۲.۶ میلیارد دلار است. خوشبختانه در صدر لیست کالاهای صادر شده به عراق، نام اجزا توربین بخار نیز به چشم می خورد. در ادامه نیز، صادرات کاشی و کولر و… نشانگر اهمیت ویژه عراق در مبادلات منطقه ای و کارآفرینی در کشور است. در سال گذشته، بیش از ۱۳ میلیون دلار رب گوجه فرنگی به عراق صادر شده است که این مقدار، ارزشی تقریبا معادل ۴ برابر صادرات زعفران فله ایران به چین است. جایگاه سوم صادرات غیر نفتی ایران، به کشور امارات متحده عربی اختصاص دارد. ارزش کل صادرات غیر نفتی ایران به امارات در سال گذشته، مبلغی بیش از ۲.۵ میلیارد دلار اعلام شده است. با نگاهی به جزئیات کالاهای صادر شده، در می یابیم که قسمت عمده صادرات ایران به امارات را کالاهایی نظیر میعانات گازی، روغن و… شامل می شود. البته، میزان صادرات فولاد ایران به امارت نیز جای تامل دارد. بعد از این محصولات، هندوانه تازه، بیشترین رقم صادرات ایران به امارات را از آن خود کرده است. در سال گذشته، بیش از ۴۸ میلیون تن هندوانه به ارزش تقریبی ۱۰ میلیون دلار از ایران به امارات صادر شده است.

البته زمانی که به آمارهای اعلام شده از سوی جهاد کشاورزی نگاهی بیاندازیم، صادرات این محصول در این حجم باعث تاسف است! چراکه برای تولید هر کیلوگرم هندوانه، به طور تقریبی ۲۸۶ لیتر آب مصرف می شود. این عدد بزرگی است! جایگاه، چهارم تا دهم صادرات غیر نفتی به کشورهای کره، هند، افغانستان، ترکیه، پاکستان، تایلند و تایوان اختصاص دارد. پایین ترین میزان صادرات غیر نفتی نیز به کشورهای، مالدیو، لوگزامبورگ و بروندی بوده که به لحاظ ارزشی، جمعا زیر ۱۵۰۰۰ دلار اعلام شده است.

بیشترین واردات ایران در سال گذشته از چه کشورهایی بوده است؟
مطابق انتظار، بیشترین واردات انجام شده در سال ۹۶، از کشور چین بوده است. البته، با نگاهی دقیق تر به رقم اعلام شده از سوی مبادی رسمی گمرکات کشور، قدری آرامش خاطر پیدا می کنیم. واردات رسمی ایران از چین، در سال گذشته تنها کمی بیش از ۴.۲ میلیارد دلار بوده است. بیشترین میزان واردات از چین به لحاظ قیمتی مربوط به قطعات خودرو است که در داخل کشور مونتاژ می شود. البته، اگر با نگاهی انتقادی به میزان واردات از چین نگاه کنیم، آمار اعلام شده جای تامل بسیاری خواهد داشت!

واردات کالا و بیکاری
به عنوان مثال، میزان واردات انواع اسباب بازی از چین حدود ۳۱ میلیون دلار اعلام شده است. فارغ از تشکیک منطقی وارده به آمار اعلام شده، واردات ۳۱ میلیون دلار اسباب بازی باعث تاسف است. توجه داشته باشید، منظور از اسباب بازی، وسایلی نظیر رو روئک، سه چرخه، ماشین کوچک، عروسک و چیزهایی از این قبیل بوده است است. از سوی دیگر، آمارهای تکان دهنده دیگری از واردات محصولاتی که دارای مشابه داخلی هستند نیز منتشر شده است. به عنوان مثال، در سال ۹۶ حدودا ۱۵ میلیون دلار لامپ ال ای دی، ۸.۲ میلیون دلار دانه آفتابگردان، حدودا ۸ میلیون دلار ماهی تیلا پیلا وارد شده است که رقم های بسیار بالایی است.

امارات متحده عربی، دومین مکانی است که واردات در حجم کلان از آن انجام شده است. ارزش کالاهای وارد شده از امارات، طبق آمار گمرکات رسمی، حدود ۳ میلیارد دلار بوده است. کالاهای وارد شده از امارات، بیشتر شامل وسایل نقلیه هستند. از این رو، روشن است انتخاب امارات جهت مبدا واردات، برای جلوگیری از هزینه های اضافی حمل و نقل انتخاب شده است. از بین کالاهای وارد شده از امارات، واردات بیش از ۳۰ میلیون دلار کره بسته بندی شده، حدود ۴۰ میلیون دلار موز و بیش از ۱۳ میلیون دلار عدس، نیز بسیار تامل برانگیز است.

کره جنوبی، سومین مبدا واردات کالا در سال ۹۶ به شمار می رفت. ارزش واردات رسمی از کره جنوبی، تنها ۱.۳ میلیارد دلار برآورد شده است. کالاهای وارد شده از کره را نیز بیشتر قطعات خودرو تشکیل داده است.

بیکاری در سال حمایت از تولید
از یک طرف، ارزش کالاهای الکترونیکی وارد شده از کره بسیار پایین تر از میزان مورد انتظار بود؛ با این وجود و با یک حساب سر انگشتی، حجم کالاهای قاچاق متعلق به برندهای معتبر کره ای موجود در بازار نیز مشخص می شود. از سوی دیگر، واردات حدود ۱.۵ میلیون دلار چراغ اتومبیل نیز قابل توجه است.
منبع:hawzah

[ بازدید : 27 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به hhtt است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]